Yirmi birinci yüzyılda, biyolojinin duüsturu “sistem” kelimesidir. Teknolojilerimiz karmaşıklıkta yarışırken, beyin ve beden işlevlerinin ne denli iç içe olduğuna ilişkin kanıtlar da önümüze yığılmaktadır. Her şey birbiriyle ve birbirine bağlantılı. Kendi başına hareket eden tek bir gen anlayışının yerini ağ yapıları aldı. Yine kendi başına hareket eden genetik anlayışının yerine artık farklı düzeyler arasındaki entegrasyondan söz ediyoruz. Genomik, proteomik, metabolomik ve daha birçok “omik” iç içe geçmiş durumda. Bu, yeni “sistem biyolojisi” dir.
Bütünleyici tıbba yönelik talep son yıllarda artmış ve sinirbilim alanındaki en son araştırmalar yeni tedavi seçenekleri için fırsatlar ortaya koymuştur. Bu metin zihin-beden tıbbını destekleyen kanıtları özetlemekte ve olgu temelli zengin örnekler sunmaktadır. Uygulayıcıların bu yeni alanda güncel kalmasına yardımcı olmak amacıyla, bir klinisyen tarafından ve klinisyenler için yazılmıştır.
“Fonksiyonel Tıp'ın vaftiz babası modern toplumun kronik rahatsızlıklarının üstesinden gelmek için gereken temel araçları ihtişamlı bir biçimde açıklıyor”. Dr. Mehmet Öz *** “Tıp öğrencileri, doktorlar, sağlık çalışanları ve hastaların okuması gereken bir kitap. Bu kitap, birçok kişiye sağlığını geri kazanmak için ilham vermiş ve onları aydınlatmış Fonksiyonel Tıp Hareketi’nin babası tarafından kaleme alınmış Magna Carta’dır”. Kathie Madonna Swift